VORA L’ESFINX

VORA L’ESFINX

OBRA POÈTICA (1981-2021)

PRATS, ANTONI

19,50 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
LLETRA IMPRESA
Año de edición:
2022
Materia
Poesía
ISBN:
978-84-124950-2-7
Páginas:
470
Encuadernación:
Rústica

L’OBRA

Es tracta de l’obra completa d’un dels millors exponents de la poesia en català del país. Com diu al pròleg d’aquesta edició el també poeta Emili Rodríguez-Bernabeu, «l’Obra de Prats té una sòlida consistència, per damunt de les modes que s’esdevindran. En literatura queda el pòsit de la qualitat, quelcom per damunt de classificacions i ocurrències, per damunt de preferències interessades o popularitats programades. […] L’Obra de Prats és una fita important dins de la literatura catalana actual. […] Els guardons aconseguits en són la prova evident, car guanyar-los avui suposa vèncer una gran resistència pel volum i qualitat poètica que campa pel País. […] Prats mostra una singular originalitat de conjunt, un treball memorable; la personalitat de l’autor (professor, escriptor, editor, assagista, crític, poeta, entre altres activitats) ho justifica només en part. Perquè, a més a més, la seua obra, a banda del rigor tècnic que traspua, projecta l’atractiu i autèntic vessant d’una existència poètica que només podem albirar i gaudir amb la lectura dels seus versos».


AUTOR

Antoni Prats i Gràcia (Sueca, 1946), viu a la Marina Alta des que el 1971 començà a exercir de professor d’ensenyament secundari, primer a Pego i, des de 1975, a Dénia, on continua residint. Durant els anys setanta i vuitanta col·labora en els cursos de Llengua i Literatura Valencianes organitzats per l’Institut de Ciències de l’Educació i en les Escoles d’Estiu. Ha participat activament en la vida cultural; en l’actualitat, a través de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, entitat editora de L’Aiguadolç. Revista de Literatura, que ell va cofundar (1985) i ha coordinat fins al moment.
Poeta, sobretot, ha publicat també assajos, ressenyes i articles de crítica literària en actes de congressos, miscel·lànies i revistes (Canelobre, Caràcters, L’Espill i Reduccions, entre altres). Com a crític cal destacar el seu llibre Salvador Espriu o la fidelitat als orígens (2013). I hom pot trobar una mostra de les seues columnes periodístiques en el titulat El nom i la cosa (2018).
Ara, amb el títol general de Vora l’Esfinx, ha aplegat la seua trajectòria de poeta, que va des d’Epigrammata (1981) a Elegies del Montgó (2021), tretze reculls, la major part dels quals ha merescut algun guardó, entre altres, els premis Festa d’Elx, Camp de Morvedre, Alfons el Magnànim i Ibn Jafadja.

Otros libros del autor

 • OBRINT ELS ULLS
  PRATS, ANTONI
  En stock

  18,00 €

 • LLARG SOLATGE, EL.ANTOLOGIA POETICA
  PRATS, ANTONI
  En stock

  15,00 €

 • ESFINX,L'.BROMERA (BROMERA POESIA)
  PRATS, ANTONI
  PREMI ALFONS EL MAGNÀNIM VALÈNCIA DE POESIA Com serà l'hora generosa, suma i recompte epíleg dels teus dies? Mai no sabràs del cert si has caigut i t'ha inundat el mar o si, lliurat al clar somriure de l'esfinx, que t'enamora, el llamp d'algun impuls t'ha empentat envers el buit i l'aventura. ...
  Consulta disponibilidad

  16,95 €