PENTAGRAMA LLENGUATGE MUSICAL ELEMENTAL 4

PENTAGRAMA LLENGUATGE MUSICAL ELEMENTAL 4

GRAU ELEMENTAL

AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA

19,50 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad
Editorial:
BOILEAU 84-8020
Año de edición:
2010
Materia
Música
ISBN:
978-84-8020-670-9
Páginas:
132
Encuadernación:
Otros
19,50 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad

Mètode de Llenguatge Musical, estructurat en quatre volums, que cobreix el currículum corresponent al Grau Elemental de forma amena i alhora rigorosa. Deixebles i professors trobaran a PENTAGRAMA els continguts corresponents a cada curs de forma ordenada, progressiva i pràctica. Els conceptes teòrics, que s'hi expliquen de forma conci sa i clara, tenen una aplicació immediata en l'abundant material que acompanya cada capítol i que constitueix la columna vertebral d'aquest mètode.
Conscients de la importància pedagògica de la incorporació de les noves tecnologies en l'estudi de la música PENTAGRAMA incorpora un CD que inclou els acompanyaments pianístics de les lliçons de solfeig en sistema Standard Midi File (compatible, per tant, amb tots els programes de música) i també en Àudio.
Cada unitat està estructurada en sis apartats, visualment diferenciats amb la icona corresponent:

TEORIA: Explicació senzilla i bàsica dels conceptes teòrics corresponents a la unitat sense eludir, però, ni la precisió en el contingut ni el vocabulari tècnic imprescindible.
ENTONACIÓ: En aquest apartat es treballa l'entonació progressiva de les set notes constitutives de les escales diatòniques, l'entonació de l'escala cromàtica, l'afinació aplicada als diferents ritmes, la pràctica a una i dues veus, la lectura amb canvis de clau... sempre amb lliçons originals que, ultra el treball específic, tenen com a fil conductor la sensibilització en el correcte fraseig musical.
CANT CORAL: S'hi inclou repertori popular de diferents cultures amb tractament explícit de conceptes com la pulsació, el cànon i l'anacrusa.
RITME: Aquest aspecte importantíssim de l'estudi de la música és objecte d'un treball específic a les pàgines de PENTAGRAMA. S'hi practiquen diversos tipus de polirítmies, tant a nivell individual com col·lectiu, així com ostinatos i cànons rítmics.
DICTATS: Conté una bona quantitat de dictats, tant rítmics com melòdico-rítmics, així com també exercicis especials per al reconeixement d'intervals consonants, dissonants i notes alterades.
AUDICIÓ: Al CD que acompanya cadascun dels volums de PENTAGRAMA es poden trobar nombrosos exemples musicals que il·lustren el timbre dels diferents instruments, tant els de l'orquestra, com els populars i els d'altres cultures. Per altra banda s'hi inclouen fragments d'obres del repertori clàssic de cara a l'estudi de la forma musical i de les diferents agrupacions instrumentals.

L'última part del llibre està formada per un ANNEX. El seu contingut complementa el de les unitats:
22 cançons
6 nadales
Tres cançons del repertori de música antiga
Tres cançons del repertori de música clàssica
Vint lectures rítmiques recitades (cinc en clau de Do en 3a), cinc en clau de Do en 4a i deu en clau de Fa en 4a)
18 dictats en totes les tonalitats treballades en els quatre volums de «Pentagrama» -Grau elemental- (dotze dictats -1 veu- i sis dictats -2 veus-).
Guia d'audició (Instruments)
Guia d'audició (Períodes)
Extensió de tots els instruments presentats en els quatre volums de «Pentagrama» -Grau elemental-
Índex onomàstic dels instruments en diferents idiomes
«La música a travès del temps»
Notació contemporània (continuació de «Pentagrama 1, 2 i 3»)
Passatemps musicals
VALS A TRES (Cançó-Sintonia de Pentagrama 4)
Funcionament i contingut del CD-ROM (Àudio-Midi).

Material complementari: Acompanyaments pianístics i solucionari de Pentagrama IV Llenguatge Musical Elemental.

Otros libros del autor

 • HISTORIA DE UN PENTAGRAMA
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Cuento "Historia de un pentagrama" + CD con las narraciones y las canciones "Se buscan sonidos para hacer canciones". Con este cartel, la señorita clave de Sol y el señor Pentagrama empiezan su empresa conjunta en busca de nuevos amigos. Pronto acudirán a su local los personajes necesarios para dar un buen concierto: las notas inquietas, el compás y sus amigas las figuras, inc...
  Consulta disponibilidad

  12,00 €

 • UN MUNDO IDEAL
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Cuento "Un mundo ideal" + CD con las narraciones y las canciones. Cuidar de nuestro planeta está en manos de todos. Pablo, un niño de diez años muy responsable y trabajador, está bastante preocupado para mejorar la calidad del mundo que nos rodea. Mientras piensa en ello se dormirá y tendrá un sueño muy especial... Bluqui, un extraterrestre de una galaxia lejana, lo ayudará a ...
  Consulta disponibilidad

  12,00 €

 • PENTAGRAMA ESCOLAR MÚSICA 6
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Pentagrama Escolar 6 concluye el Ciclo Superior y se compone de un libro para el alumno y de un CD en formato MP3; así como una guía didáctica para el profesor. En el CD se hallan las grabaciones correspondientes a los apartados de: Entonar y cantar (canciones populares), Canción original (de la cantata "Una historia cualquiera"), Audición, Conceptos, Flauta, Historia, Instru...
  Consulta disponibilidad

  24,00 €

 • UNA HISTORIA CUALQUIERA
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Cuento "Una historia cualquiera" + CD con las narraciones y las canciones. ¿Qué es lo más importante para un niño de doce años? Para Sergio lo fundamental son los amigos, el ordenador, su querida Clara... cosas que lo suelen distraer de los estudios y los exámenes. Pero, ahora mismo, Sergio está pasando por una etapa muy complicada, puesto que dentro de nada terminará la escue...
  Consulta disponibilidad

  12,00 €

 • PENTAGRAMA ESCOLAR GUIA DIDÀCTICA 4
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Aquesta guia conté una sèrie de recursos didàctics per a tots els apartats de cada unitat. També inclou una explicació detallada de cada unitat, així com una ampliació del material didàctic, un control de cada unitat i una avaluació trimestral, les biografies dels autors anomenats al llibre, el solucionari dels exercicis del quadern de l'alumne i dels controls i avaluacions tri...
  Consulta disponibilidad

  23,00 €

 • PENTAGRAMA ESCOLAR GUÍA DIDÁCTICA 5
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Esta guía contiene una serie de recursos didácticos para todos los apartados de cada unidad. También incluye una explicación detallada de cada unidad, así como UNAM ampliación del material didáctico, un control de cada unidad y una evaluación trimestral, las biografías de los autores mencionados en el libro, el solucionario de los ejercicios del cuaderno del alumno y de los con...
  Consulta disponibilidad

  23,00 €