PENTAGRAMA ESCOLAR MÚSICA 2

PENTAGRAMA ESCOLAR MÚSICA 2

EDUCACIO PRIMARIA. CICLE INICIAL

AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA

23,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad
Editorial:
BOILEAU 84-8020
Año de edición:
2005
Materia
Infantil y juvenil
ISBN:
978-84-8020-764-5
Páginas:
96
Encuadernación:
Bolsillo
23,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad

Editorial de Música Boileau, degana en la publicació d'obres de pedagogia musical al nostre país, posa ara el fruit de la seva llarga experiència a disposició de l'ensenyament de la música per a l'Educació Primària, amb els sis volums que conformen la sèrie "Pentagrama Escolar".

Les seves autores, Carme Amat i Anna Casanova, són perfectes coneixedores de la matèria, ja que tenen una dilatada experiència en l'ensenyament de la música. De fet, ja han tingut oportunitat de plasmar en els llibres de Llenguatge Musical "Pentagrama Grau Elemental"(4 volums) i "Pentagrama Pre-llenguatge", publicats així mateix en la nostra editorial.

"Pentagrama Escolar" consta de sis volums, cadascun dels quals s'adapta perfectament al currículum d'Educació Primària del curs corresponent. Els continguts es presenten amb amenitat i rigor, de manera que no només eduquen la sensibilitat musical, sinó que proporcionen una sòlida base per a qui vulgui estudiar la música amb més profunditat en un futur.

Cada llibre conté vuit unitats, cadascuna de les quals es divideixen, al seu torn, en vuit apartats específics, amb prou material pedagògic per treballar durant el curs, part del qual es troba al CD que acompanya a cada volum.

Pentagrama Escolar 2 inclou la cantata "Història d'un Pentagrama".

Els vuit apartats esmentats es desglossen de la següent manera:

TEORIA: De manera molt intuïtiva s'introdueixen els conceptes bàsics per comprendre els elements constitutius de la música, indispensables per a la pràctica posterior, sense eludir per això la terminologia musical específica.

CALIGRAFIA I RITME: És important que, ja des del principi, l'alumne aprengui a dibuixar correctament els símbols musicals, la qual cosa, sens dubte, li facilitarà la lectura. Pel que fa al ritme, es practiquen exercicis que contribueixen a adquirir una correcta percepció de la regularitat en la pulsació i el desdoblament dels diferents ritmes sobre ella. Donar palmades i aprofitar l'accentuació de les paraules és de gran ajuda per aconseguir-ho i aquest apartat insisteix precisament en aquestes dues pràctiques.

ENTONAR I CANTAR: S'introdueixen de forma progressiva les notes musicals amb la seva corresponent afinació i es complementa l'apartat amb repertori extret de la música popular.

APRENDRE A ESCRIURE: Incideix en la correcta reproducció escrita dels sons i repertori estudiats.

CANÇONS ORIGINALS: Cada unitat conté una cançó original de les autores, que està gravada amb i sense melodia (versió "menys un"), al CD que acompanya cada llibre. Les cançons presenten estils molt diferents, tant pel que fa a les melodies com als arranjaments, i s'agrupen en cada un dels volums d'acord amb un tema que serveix de fil conductor.
En el primer llibre totes les cançons es relacionen amb les diferents èpoques i festivitats de l'any. El segon conté la cantata "Història d'un Pentagrama".
EXPRESSIÓ CORPORAL: Cadascuna de les unitats proposa diferents activitats per aprendre a coordinar els moviments del cos amb el ritme de la música, gravada al CD que acompanya al llibre.

AUDICIÓ: Té la finalitat d'educar l'oïda de manera que, de forma conscient, l'alumne sigui capaç de reconèixer els diferents timbres, alçades... El material corresponent a aquesta secció es troba al CD adjunt al llibre.

RESSEGUEIX, PINTA I ENGANXA: En forma de passatemps (repassar línies de punts, pintar, posar adhesius...), aquest apartat ajuda l'alumne a familiaritzar-se amb els diferents instruments musicals.

A cada volum de Pentagrama Escolar li correspon una guia didàctica per al professor.

Otros libros del autor

 • HISTORIA DE UN PENTAGRAMA
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Cuento "Historia de un pentagrama" + CD con las narraciones y las canciones "Se buscan sonidos para hacer canciones". Con este cartel, la señorita clave de Sol y el señor Pentagrama empiezan su empresa conjunta en busca de nuevos amigos. Pronto acudirán a su local los personajes necesarios para dar un buen concierto: las notas inquietas, el compás y sus amigas las figuras, inc...
  Consulta disponibilidad

  12,00 €

 • UN MUNDO IDEAL
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Cuento "Un mundo ideal" + CD con las narraciones y las canciones. Cuidar de nuestro planeta está en manos de todos. Pablo, un niño de diez años muy responsable y trabajador, está bastante preocupado para mejorar la calidad del mundo que nos rodea. Mientras piensa en ello se dormirá y tendrá un sueño muy especial... Bluqui, un extraterrestre de una galaxia lejana, lo ayudará a ...
  Consulta disponibilidad

  12,00 €

 • PENTAGRAMA ESCOLAR MÚSICA 6
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Pentagrama Escolar 6 concluye el Ciclo Superior y se compone de un libro para el alumno y de un CD en formato MP3; así como una guía didáctica para el profesor. En el CD se hallan las grabaciones correspondientes a los apartados de: Entonar y cantar (canciones populares), Canción original (de la cantata "Una historia cualquiera"), Audición, Conceptos, Flauta, Historia, Instru...
  Consulta disponibilidad

  24,00 €

 • UNA HISTORIA CUALQUIERA
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Cuento "Una historia cualquiera" + CD con las narraciones y las canciones. ¿Qué es lo más importante para un niño de doce años? Para Sergio lo fundamental son los amigos, el ordenador, su querida Clara... cosas que lo suelen distraer de los estudios y los exámenes. Pero, ahora mismo, Sergio está pasando por una etapa muy complicada, puesto que dentro de nada terminará la escue...
  Consulta disponibilidad

  12,00 €

 • PENTAGRAMA ESCOLAR GUIA DIDÀCTICA 4
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Aquesta guia conté una sèrie de recursos didàctics per a tots els apartats de cada unitat. També inclou una explicació detallada de cada unitat, així com una ampliació del material didàctic, un control de cada unitat i una avaluació trimestral, les biografies dels autors anomenats al llibre, el solucionari dels exercicis del quadern de l'alumne i dels controls i avaluacions tri...
  Consulta disponibilidad

  23,00 €

 • PENTAGRAMA ESCOLAR GUÍA DIDÁCTICA 5
  AMAT, CARME / CASANOVA, ANNA
  Esta guía contiene una serie de recursos didácticos para todos los apartados de cada unidad. También incluye una explicación detallada de cada unidad, así como UNAM ampliación del material didáctico, un control de cada unidad y una evaluación trimestral, las biografías de los autores mencionados en el libro, el solucionario de los ejercicios del cuaderno del alumno y de los con...
  Consulta disponibilidad

  23,00 €