LA NACIÓ NECESSÀRIA

LA NACIÓ NECESSÀRIA

LLENGUA, SECESSIO I DEMOCRACIA

VERGÉS GIFRA, JOAN

18,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad
Editorial:
ANGLE
Año de edición:
2014
ISBN:
978-84-15695-62-2
Páginas:
224
Encuadernación:
Rústica
Colección:
EL FIL D'ARIADNA
18,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad

Premi Ramon Trias Fargas d'Assaig Polític
 Els catalans disposem de ben pocs trumfos per tenir èxit en el procés sobiranista. No tenim armes, ni diners, ni ambaixades, ni aliats poderosos. Però tenim bones raons, raons morals. D'aquí prové la nostra força. És la força moral el que alimenta finalment la lluita del poble català. Per tant, hem de conservar-la i exercir-la tan bé com puguem.
Des d'aquest punt de vista, al llibre s'aborden tres qüestions: Quins són els millors arguments a favor de la política lingüística catalana? Quina és la millor justificació del dret a la secessió de Catalunya? Fins a quin punt podem afirmar que l'ideal democràtic juga a favor del dret a decidir dels catalans? En tots tres casos, l'autor arriba a la conclusió que el concepte clau és la idea de nació. Per això, en el llibre es fa també una crítica raonada de determinats pensadors antinacionalistes i es demostra que la seva posició és insostenible i ridícula.
La nació necessària és un assaig de filosofia política on s'identifiquen els millors arguments a favor de la causa catalana.