ESTUDIANTS DE MEDICINA DE LA UNI

ESTUDIANTS DE MEDICINA DE LA UNI

UN ESTÍMUL DE PROGRÉS

SABATE, FERRAN

12,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad
Editorial:
UNIVERSIDAD DE BARCELONA
Año de edición:
2014
ISBN:
978-84-475-3737-2
Páginas:
112
Encuadernación:
Rústica
Colección:
BIBLIOTECA UNIVERSITÀRIA
12,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad

La Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona ha estat, i és encara, una peça clau en l'ensenyament universitari del nostre país. I els estudiants són, sens dubte, la baula imprescindible que uneix el passat de la formació a casa nostra amb el present i el futur que cal traçar.
Aquesta obra, narrada de manera ben estructurada i atractiva per la bona dosi de material que aglutina, repassa la trajectòria històrica dels estudis mèdics a la ciutat de Barcelona, que es remunten al 1401 i constitueixen per tant un dels camins més extensos en la formació universitària catalana. Ara bé, el seu interès especial se centra en la comunitat d'estudiants: com s'han organitzat al llarg dels anys, al voltant de quines revistes i congressos s'han expressat, quines són les reivindicacions manifestades -normalment reflex de les inquietuds socials i polítiques de cada moment-, i un llarg etcètera que aporta coneixements ineludibles per comprendre el desenvolupament de la nostra societat.
Els estudiants de Medicina de la Universitat de Barcelona rescata de l'oblit l'etapa de formació dels metges que han protagonitzat la sanitat catalana, de gran prestigi internacional actualment, i la seva incidència en la societat durant els dos darrers segles.