ESCRITS D'ÈTICA PRÀCTICA (MORALIA) VOL. I (DOBLE TEXT/TELA)

ESCRITS D'ÈTICA PRÀCTICA (MORALIA) VOL. I (DOBLE TEXT/TELA)

PLUTARC

32,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad
Editorial:
BERNAT METGE/ALPHA, EDITORIAL
Año de edición:
2014
Materia
Filosofía
ISBN:
978-84-9859-226-9
Páginas:
265
Encuadernación:
Otros
Colección:
FUNDACIÓ BERNAT METGE
32,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad

Després de les Vides paral·leles, que Carles Riba va traduir entre el 1926 i el 1946, la Bernat Metge comença a publicar els anomenats Moralia de Plutarc. Es tracta d'un conjunt d'obres heterogènies, sobre filosofia, ciència, retòrica i història, que s'agruparan per primer cop segons criteris temàtics i de tipologia literària, d'acord amb les conclusions dels estudis més recents sobre l'autor.
En aquest volum inicial de la primera secció Escrits d'ètica pràctica s'inclouen dos tractats: Sobre l'educació dels infants i Com el jove ha d'escoltar la poesia. El primer va exercir una influència enorme en la pedagogia europea i constitueix un document fonamental per endinsar-se en la història de l'educació; el segon presenta estratègies de lectura per a servir-se de la poesia amb finalitats pedagògiques.
La introducció, a càrrec de la plutarquista belga Lieve Van Hoof, explica amb claredat la funció social que tenien aquesta mena de tractats, adreçats a les elits polítiques i econòmiques del món imperial; les introduccions a cada escrit i les versions, així com els aparats crítics i les notes, són del filòleg i traductor Àngel Martín. Aquests textos es publiquen per primer cop en català.

Otros libros del autor

 • ESCRITS D'ÈTICA PRÀCTICA (MORALIA) VOL. I
  PLUTARC
  Després de les Vides paral·leles, que Carles Riba va traduir entre el 1926 i el 1946, la Bernat Metge comença a publicar els anomenats Moralia de Plutarc. Es tracta d'un conjunt d'obres heterogènies, sobre filosofia, ciència, retòrica i història, que s'agruparan per primer cop segons criteris temàtics i de tipologia literària, d'acord amb les conclusions dels estudis més recent...
  Consulta disponibilidad

  36,00 €

 • CONSELLS SOBRE POLITICA.ADESIARA-12-RUST
  PLUTARC
  Consulta disponibilidad

  14,00 €

 • MERITS DE LES DONES,ELS. ADESIARA-RUST
  PLUTARC
  Decisives per a l'existència dels seus pobles, les protagonistes d'aquest llibre van esdevenir, gràcies a les seves gestes, figures exemplars entre els grecs. El coratge, la prudència, la capacitat de lideratge o la defensa de la pàtria, entre molts altres mèrits, demostren a bastament que sovint eren elles les que portaven els pantalons ?o la túnica, per ser més precisos?. Més...
  Consulta disponibilidad

  12,00 €

 • CONTRA EL FET DE MENJAR CARN
  PLUTARC
  Consulta disponibilidad

  10,00 €

 • MUSICA,LA.ADESIARA-AETAS-3-RUST
  PLUTARC
  Consulta disponibilidad

  12,00 €