CONTEXTO Y ESTRUCTURA DE LOS SERVICIOS SOCIALES

CONTEXTO Y ESTRUCTURA DE LOS SERVICIOS SOCIALES

CARO BLANCO, FERNANDA / MESTRE MIQUEL, JOANA MARIA / GUILLÉN PALOMARES, JUANA

15,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad
Editorial:
UNIVERSITAT ILLES BALEARS.UIB
Año de edición:
2013
Materia
Infantil y juvenil
ISBN:
978-84-8384-251-5
Páginas:
258
Encuadernación:
Rústica
Colección:
MATERIALS DIDÀCTICS
15,00 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad

El llibre Contexto y estructura de los Servicios Sociales, forma part del temari referit a la matèria Serveis Socials dels Estudis de Grau en Treball Social.
El Sistema Públic de Serveis Socials (SPSS) és un dels contexts més significatius per a l'exercici de la pràctica professional dels titulats en Treball Social. En aquesta publicació es fa referència i s'aprofundeix en l'estructura, organització, història i característiques dels Serveis Socials a l'estat espanyol, amb especial referència a les Illes Balears i centrant-se de manera específica en els anomenats Serveis Socials Comunitaris, considerats el primer nivell d'atenció d'aquest sistema.
Aquest aprofundiment en el SPSS està precedit per un bloc temàtic en el qual es treballa sobre el context sociopolític en el que s'insereixen els Serveis Socials, a partir de la descripció dels conceptes d'Estat Social, Estat de Dret, Estat del Benestar, Polítiques Socials, Ciutadania i Drets Socials entre d'altres. Per altra banda, en el següent bloc temàtic s'aborda la conceptualització i les diferents perspectives teòriques que fan referència a les necessitats socials, amb especial incidència en les respostes que, des de les institucions i la societat en el seu conjunt, es donen a les necessitats individuals i col?lectives.
En la pretensió de ser un material didàctic d'utilitat per a l'alumnat, la publicació incorpora una sèrie d`activitats pràctiques, exercicis, preguntes d'autoavaluació, així com lectures i pàgines web recomanades.