EMANCIPAR CATALUNYA.ANGLE-RUST

EMANCIPAR CATALUNYA.ANGLE-RUST

HUGUET,JOSEP

15,50 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad
Editorial:
ANGLE
Año de edición:
2004
Materia
Política
ISBN:
978-84-96103-79-5
Páginas:
178
Encuadernación:
Rústica
15,50 €
IVA incluido
Consulta disponibilidad

Un personatge clau analitza les oportunitats i els obstacles del moment polític actual: el nou Estatut, el model d'Estat i la Constitució europea.
Camins de futur per a Catalunya.
Ni Espanya és un veritable Estat plurinacional ni Catalunya gaudeix de l'autonomia que se li va prometre. Des de la transició, la societat catalana ha vist com se li anaven retallant drets i llibertats, degut al centralisme espanyol i a la mala gestió d'alguns dirigents catalans. I ara, després de 25 anys, Catalunya es troba immersa en una economia de peatges, amb un dèficit fiscal enorme i amb l'estancament de polítiques socials.
Segons Josep Huguet, conseller de Comerç, Consum i Turisme, Catalunya necessita emancipar-se -de l'herència rebuda, de l'Espanya unitària i de la baixa democràcia- per prosperar i afrontar els reptes de futur, com la immigració i el paper dins d'Europa. El canvi de cicle polític actual obre noves portes a la revisió del model d'Estat, a la discussió d'un nou Estatut i a la recuperació d'un marc competencial més ampli. Huguet posa sobre la taula totes les limitacions històriques i aposta per una Catalunya constituent amb un nou pes específic i identitari.
Josep Huguet i Biosca
Va néixer a Manresa el 1951. Afiliat a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des de 1989, actualment és conseller de Comerç, Consum i Turisme i membre de l'Executiva Nacional. És membre de la Comissió de valoracions Estat-Generalitat i forma part de diverses comissions de treball entre les quals hi ha la Ponència de l'Estatut, la Comissió d'Organització i Administració de la Generalitat i el Govern Local i la Comissió d'Indústria, Energia i Turisme.
La seva trajectòria política va començar dins de la Unió Socialista del Bages, l'any 1970, de la qual va ser un dels fundadors. Va ser militant i membre de la direcció del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) i, posteriorment, de Nacionalistes d'Esquerra i de l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra. També ha format part del Consell de Redacció de l'Europa de les Nacions (1986-1992).